.


 
ÍndiceRegistrarseConectarse

Comparte | 
 

 06-04-09.- Defenent l´idioma valencià en el Baix Maestrat

Ir abajo 
AutorMensaje
Invitado
InvitadoMensajeTema: 06-04-09.- Defenent l´idioma valencià en el Baix Maestrat   06.04.09 15:56

Nacio valenciana, 06-04-09

DEFENENT L´IDIOMA VALENCIÀ EN EL BAIX MAESTRAT

Ha durat poc de temps l´engany que pretenia colar-nos la “Plataforma pel valencià” (sic). Despres d´assistir ad algun ple en l´ajuntament i montar el numeret, portar a un filolec a pa i gavinet que sempre ha negat l´existencia de la llengua valenciana, “del valencià” i despres d´embrutar el mobliari urba de Benicarlo en pegatines, apenes se´ls escolta en cap mig de comunicacio, ¡i mira que tenen mijos afins a on expondre els seus enganys!

Aixina, que si aixo que diuen i suponent que siga veritat, que pretenen defendre l´idioma valencià, “el valencià”, i com ultimament estan com que no estan, els donare un text que si de veres creuen i volen defendre “el valencià” es sentiran indignats a l´igual que la majoria dels valencians que volen i respecten la seua historica i sempre nomenada llengua valenciana.

L´assunt es el següent, la manipulacio a la que es veuen somesos la majoria dels jovens estudiants que assistixen als seus centres educatius i tenen que engolir tota classe de propaganda directa o subliminal, a traves de la qual el pancatalanisme inculca als chicons les seues teories politiques. Per eixemple, el cartell d´un anunci que m´ha donat una mare indignada, on el seu fill assistix a l´Institut Ramón Cid, i veu preocupada com li estan ensenyant en una atra llengua que no es la valenciana.

El preocupant tema es el següent: “El Departament de Valencià de Llengua i Lliteratura de l´IES Ramón Cid de Benicarló, amb la finalitat d´estimular la creacio lliteraria entre l´alumnat del centre convoca els premis lliteraris següents…” Fins aci “tot” correcte, llegint es deprenen moltes coses i conforme està l´educacio, hui en dia, despres de tan desgavellades reformes educatives…

Lo preocupant i vergonyos ve despres, en les bases del concurs: Premi de Narrativa. Els originals hauran de ser inèdits escrits en català…
Pero encara n´hi han mes Bases Generals. La segona base del concurs diu: Els treballs es presentaran en folis escrits per una sola cara, en llengua catalana…

¿Que els pareix?¿A on està la “Palataforma pel valencià” (sic), a on els seus membres es mostren indignats afirmant que “el valencià” està en perill?

Este concurs lliterari incomplix l´Estatut de l´actual Comunitat Valenciana, en el qual es pot llegir clarament: U. Els dos idiomes oficials de la Comunitat Autònoma son el valencià i el castellà. Tots tenen dret a coneixer-los i usar-los. QUATRE. S´otorgarà especial protecció i respecte a la recuperació del valencià.

Omplir de galicismes la nostra llengua valenciana i suplantar-la per una atra no es preocupar-se “pel valencià”, tot lo contrari. Al final de tot este embolic els chiquets acabaran dient-li als seus yayos lo següent: Yayo com me seguixques parlant en el teu valencià, en el dels nostres antepassats, segur que no aprovare mai el “valencià” de l´escola.

¿Com era aquella pancarta que portaven en les manifestacions els que humillen a la llengua valenciana? Ara me´n recorde: Amb aquesta educació Font de Mora dimissió, en catalán. Si la Conselleria d´Educacio no pren cartes en l´assunt a la major brevetat possible yo tambe exigixc, pero en valencià: EN ESTA EDUCACIO FONT DE MORA DIMISSIO. ¿Perque governa o no governa , aci i ara, el PP?

Secretaria de Cultura d’ UNIO VALENCIANA
Volver arriba Ir abajo
 
06-04-09.- Defenent l´idioma valencià en el Baix Maestrat
Volver arriba 
Página 1 de 1.
 Temas similares
-
» El idioma español y la problematica de Cataluña y pais vasco, O como ser fascista llamando a los demás fascistas.
» EL IDIOMA ESPAÑOL EN EL MUNDO POR PAISES
» El idioma portugués no es capaz de unificar su ortografía
» En Cataluña el gobierno discrimina el idioma castellano
» Despilfarro en fomento del idioma catalán: 162 millones en un solo año.

Permisos de este foro:No puedes responder a temas en este foro.
. :: Comunicats Unio Valenciana-
Cambiar a: